Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: وزارت ورزش از سال گذشته و طبق ابلاغ دولت، تمام فدراسیون های ورزشی را ملزم کرد تا تجهیزات و ملزومات مورد نیاز خود را از طریق «سامانه تدارکات الکترونیکی دولت» موسوم به «ستاد» خریداری و تهیه کنند. 

خرید از این سامانه یکی از بندهای مصوب در «قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه» - مصوب اسفندماه سال ۹۵ مجلس- است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این قانون دولت مکلف شد تا تمام وزارتخانه ها، دستگاه های مشمول قانون برگزاری مناقصات و حتی نهادهای عمومی غیردولتی را به رعایت انجام معاملات و برگزاری مناقصات خود از طریق «ستاد» ملزم کند. 

اینگونه شد که وزارت ورزش هم سال گذشته بر اساس بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، ابلاغیه الزام به انجام هر گونه خرید توسط سامانه تدارکات الکترونیکی دولت یا همان ستاد را در مورد فدراسیون ها به عنوان نهادهای عمومی غیردولتی وارد فاز اجرایی کرد. این مسئله اما برای آنها و مدیران‌شان مشکل ساز شده است. 

فدراسیون ها «چرتکه» به دست شده اند
خرید از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت تمام معاملات جزئی و متوسط، مناقصه و مزایده را در بر می گیرد. فدراسیون ها هم مکلف هستند تمام تجهیزات و ملزومات موردنیازشان را به این سامانه سفارش داده و از طریق آن خریداری کنند. 

این موضوع اما مسئولان فدراسیون ها را با محدودیت های زیادی مواجه کرده و حتی دست آنها را در پوست گردو گذاشته است چرا که سامانه طراحی شده دولت به گونه ای نیست که پاسخگوی نیاز آنها برای تامین مایحتاج شان باشد. از طرفی اقدام برای خرید و تهیه تجهیزات و ملزومات از مسیری دیگر هم به حسابِ زیرپا گذاشتن قانون توسط آنها گذاشته می شود.

ورزش جامعه ای گسترده و متشکل از رشته های زیادی است که هر یک تجهیزات تخصصی مربوط به خود را دارند. این تجهیزات شامل البسه و وسایل لازم برای رقابت در آن رشته می شود. برخی از این تجهیزات در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت موجود نیست و بعضا هم با «قیمتی بالاتر» از بازار آزاد عرضه می شود در حالیکه به دلیل اصل نبودن، «فاقد استاندارد» و کیفیت لازم هستند. علاوه بر همه اینها، خرید از ستاد برای فدراسیون ها که ورزشکاران شان مدام در اردو و اعزام به سر می برند، بسیار «زمان‌بَر» هم است. 

این معضلات ناشی از خرید اجباری از سامانه تدارکات الکترونیک دولت، دغدغه مالی مسئولان فدراسیون ها را پررنگ تر از همیشه کرده آن حد که مدام برای محاسبه وضعیت مالی فدراسیون خود چرتکه به دست هستند به خصوص که بعضا باید به خاطر خرید از ستاد، بودجه زیادی هم پرداخت کنند. 

خرید از سامانه دولت با صرف بودجه دوبرابری
علیرضا پاکدل رئیس فدراسیون هندبال از جمله مدیرانی است که تاکید دارد خرید از ستاد برای ورزش نه تنها منفعتی ندارد بلکه دست و پا گیر هم شده است. وی در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: وزارت ورزش از سال گذشته ما را مکلف به تبعیت از ابلاغ دولت برای خرید از ستاد کرد. محدود به خرید از این سامانه شده ایم در حالیکه بعضا جنس مورد نیاز اصلا در این سامانه موجود نیست یا اگر هم باشد کیفیت لازم را ندارد. با این حال باید پول بیشتری هم پرداخت کنیم. 

وی تاکید کرد: برخی از جنس های عرضه شده در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت را گران تر از بیرون تهیه می کنیم. در کل اگر می توانستیم مثلا با ۴۰ - ۳۰ میلیون البسه و تجهیزات لازم برای یکی از تیم‌های‌مان را تهیه کنیم به واسطه خرید از این سامانه باید ۸۰ - ۷۰ میلیون هزینه کنیم در حالیکه فاقد جنس درجه یک هم هستند. با این شرایط بیشتر از هر چیز دغدغه مالی داریم و اینکه دخل‌مان را به خرج‌مان برسانیم. 

خرید خارج از سایت به نفع فدراسیون هاست 
سید عبدی افتخاری رئیس فدراسیون اسکی هم خرید از ستاد را به سود فدراسیون ها نمی داند. وی درگفتگو با خبرنگار مهر گفت: بخش اعظم تجهیزات موردنیاز اسکی و اسکی بازان باید از خارج از کشور تهیه و تنها بخش کوچکی از آن را به صورت داخلی تهیه می کنیم اما گرفتاری ها و دغدغه های مان در همین بخش چندبرابر است چرا که محدود به خرید از ستاد شده ایم. 

وی ادامه داد: من به عنوان رئیس فدراسیون وظیفه دارم مدیریت منابع داشته باشم. باید کالای مورد نیازم را با نازلترین قیمت تهیه کنم اما در سامانه طراحی شده تمام اجناس گرانتر از حد معمول به فروش می رسند در حالیکه کیفیت پائینی دارند. ضمن اینکه زمان زیادی هم طول می کشد تا به دست‌مان برسد. 

سامانه فروش دولت برای ورزش کامل و به روز نیست 
به گزارش خبرنگار مهر، سامانه ای که دولت تمام دستگاه ها را به ملزم به انجام معاملات از طریق آن کرده است، می تواند محلی برای دسترسی سریع ورزشی ها به تجهیزات مورد نیازشان باشد البته به شرطی که کامل و به روز باشد. شرایطی که سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در حال حاضر فاقد آن است و همین مسئله برای فدراسیون ها مشکل ساز شده است. 

محسن رضوانی رئیس فدارسیون شنا هم به این موضوع تاکید دارد. وی می گوید با راه اندازی این سامانه و خرید از آن صد در صد موافقم به شرطی که شکل و ساختار حرفه ای داشته باشد. اما فعلا این ویژگی ها را در این سامانه نمی بینیم و به همین دلیل برای‌مان مشکل ساز شده است. 

محدودیت در خرید با کیفیت و باصرفه
رضوانی که با خبرنگار مهر صحبت می کرد، گفت: یک نوع مایو شنا که خیلی هم تخصصی و حرفه ای است، ۴۵۰ هزار دلار یعنی حدود ۷ - ۶ میلیون قیمت دارد. من چطور می توانم این مایو را با ویژگی های اورجینال از این سامانه تهیه کنم. لباسی که فدراسیون شنا برای تیم اعزامی به مسابقات قهرمانی از این سامانه خریداری کرد، بی کیفیت و ظاهری نازیبا داشت. در کل خرید از این سامانه با شرایطی که دارد، دست و پای فدراسیون ها را در خرید باکیفیت و با صرفه بسته است. 

اعتراض به دستگاه های نظارتی
به گزارش خبرنگار مهر، بسیاری دیگر از روسای فدراسیون ها هم نسبت به الزام خرید از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت معترض هستند به خصوص که دغدغه مالی آنها را به خاطر دریافت جنس بی کیفیت در ازای پرداخت بیشتر بیشتر کرده است. ضمن اینکه در اموری مانند تهیه بلیت باید پول خرید را یکجا پرداخت کنند در حالیکه پیش از این معمولا فدراسیون ها طبق قراردادی که با آژانس های مسافرتی داشتند، امور تهیه بلیت را پیگیری می کردند. آنها امیدوار هستند یا مدیران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به این مسئله ورود کنند یا اعتراض شان به دستگاه های نظارتی نتیجه ای داشته باشد. 

رئیس فدراسیون اسکی از جمله مدیرانی است که نسبت به این ابلاغ دولت و به خاطر چالشی که برای فدراسیونش ایجاد کرده، اعتراض مکتوب خود را به دستگاه های نظارتی اعلام کرده است.

سید عبدی افتخاری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به خاطر ابلاغ دولت نمی توانیم مدیریت منابع که آن هم مورد تاکید دولت است را به نتیجه برسانیم. به صورت رسمی اعتراض خود را در این زمینه به دستگاه های نظارتی اعلام کرده ایم. امیدوارم زودتر هم نتیجه بگیریم چون ادامه این روند به صلاح هیچ فدراسیون و رشته ای نیست. 

کد خبر 4719955 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت ورزش و جوانان دولت تدبیر و امید قانون برنامه ششم توسعه سید عبدی افتخاری علیرضا پاکدل محسن رضوانی تیم فوتبال پرسپولیس تیم فوتبال استقلال تهران دربی مسابقات قهرمانی جهان کشتی فرنگی کشتی آزاد تیم ملی والیبال ایران لیگ برتر فوتبال ایران والیبال قزاقستان قهرمانی آسیا برانکو ایوانکوویچ گابریل کالدرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۱۷۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال آنلاین اطلاعات خرید و فروش به سامانه املاک و اسکان

خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در تشریح نشست این کمیسیون جهت نظارت بر حسن اجرای قوانین موضوع فعالیت سامانه املاک و اسکان اظهار داشت: با توجه به اینکه با پیگیری‌های کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مراحل راه اندازی و فعالیت ابتدایی سامانه آغاز شده است، این جلسه در جهت احصای موانع و مرتفع کردن آنها در جهت اجرای کامل برگزار شد.

وی افزود: کمیسیون از ابتدای دوره فعالیت خود در مجلس یازدهم موضوع سامانه املاک و اسکان را پیگیری کرده و این حکم قانونی که از سال ۱۳۹۴ یعنی زمان تصویب ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم اجرایی نشده بود، در مراحل اولیه و استقرار سامانه اجرا شد. پس از آن در مراحل مختلف و با تشکیل جلسات تخصصی و با حضور دستگاه‌های مرتبط وظایف هر دستگاه در تعامل با سامانه املاک و اسکان پیگیری و احکام آئین نامه‌ها و مقررات اجرا شدند.

 ۵۷۰ هزار واحد خانه خالی در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد

خضریان تصریح کرد: در این جلسه که با حضور مدیران وزارت راه و شهرسازی، سازمان ثبت احوال، بانک مرکزی، کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیک و اعضای کمیسیون به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد، ابتدا مدیران سامانه گزارشی از آخرین وضعیت سامانه را ارائه کردند و بر اساس گزارش‌های اعلامی تا به حال ۵۷۰ هزار واحد خانه خالی در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر شناسایی شد که اخطار‌های لازم به صاحبان آنها مبنی بر پرداخت مالیات ارسال شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس افزود: تاکنون بیش از ۷۰ درصد اطلاعات اسناد تک برگ ارائه شده از سوی سازمان ثبت اسناد در سامانه وارد شده است و با اتصال سامانه خودنویس، اطلاعات مؤجران و مستأجران نیز به این سامانه متصل شده است. همچنین در حال حاضر اطلاعات خرید و فروش در دفاتر اسناد رسمی نیز به صورت برخط به سامانه املاک و اسکان اتصال یافته است و در حال حاضر محل سکونت اصلی ۷۵ میلیون کد ملی بر مبنای کدپستی در سامانه مذکور احصاء شده است.

وی گفت: در این جلسه مقرر شد اقدامات لازم برای الزام افراد به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای صدور دسته چک از سوی بانک مرکزی صورت پذیرد و سازمان ثبت احوال نیز مکلف شد، اقدامات اولیه برای ارائه خدمات چهارگانه خود یعنی تولد ازدواج طلاق و وفات از طریق تعیین محل اقامت توسط سامانه املاک را انجام دهد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس خاطرنشان کرد: در این جلسه مقرر شد اقدامات دستگاه‌های اجرایی به دقت توسط این کارگروه رصد شده و در صورت استنکاف دستگاه‌ها از انجام تکالیف قانونی خود، این موارد ضمن ارجاع به مرجع قضایی، مطابق قانون برای اقدامات نظارتی به کمیسیون اصل نود ارسال شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • (ویدیو) نانی که در ترکیه می خرید، به این شکل در نانوایی تهیه می شود
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • رصد بانک‌ اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد/کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند/ برخورد قضایی با متخلفان
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • بخشنامه ممنوعیت دریافت هر نوع هدیه توسط کارکنان دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
  • اتصال آنلاین اطلاعات خرید و فروش به سامانه املاک و اسکان
  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • خرید بیش از ۹۵میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی